måndag 3 augusti 2009

Fantastisk trädgård!

Igår (söndag) var jag, min ena syster och vår gemensamma vän ute på en liten utflykt. Först åkte vi till Eva Engström och hennes sambo (har tyvärr inte namnet) trädgård och hus. Dom har varje år öppet hus och trädgård på sin gård som ligger i Adelöv mellan Tranås och Gränna. För X antal år sedan köpte dom ett hus med tillhörande bodar i ett totalt fallfärdigt skick.

Huset är ett gammalt parhus där det hade varit två ägare. Dom ena ägarna lät sin del förfalla och Eva och sambon fick börja med att i stort sett byta ut hela baksidan.


Nu är hela utsidan renoverad (förutom lite målning) och dom håller på att renovera insidan sakta men säkert. Dom bor bara i halva huset än så länge.
Trappan inne i den orenoverade delen är bara för vacker!
Gamla vackra tapeter!

Familjen har en underbart skön inredningsstil. Dom blandar gammal och nytt, slitet och nött, naturmaterial och textilier i en helt fantastisk blandning. Det är så skönt (nu låter jag som Ernst ;) att komma till ett hem som känns varmt och välkommnade och inte så perfekt som man ser i alla vita hem med endast lite zink som bryter allt det vita. Så våga blanda gammalt och nytt, vitt och färg, zink och rost, spets och kuddar och sist men kanske det viktigaste, växter och levande ljus.

Har man så här vackra fönster och fin utsikt behövs inga gardiner.

Ett vackert litet hjärta, inte helt perfekt men så sött!


Imorgon följer del två: Trädgården!

Skriv gärna någon kommentar om vad du tycker är fin inredning.

1 kommentar:

hippihäxan sa...

Åh, vad kul hade gärna sett evas hus, men visste inte att det var öppet i söndags. Imorgon får jag däremot äran att åka på utflykt med henne till habo... av alla ställen...:)