tisdag 19 augusti 2008

Bedårande blommor!

Nu när hösten närmar sig så kännar man sej lite extra pysslig :) Man tänder ljus, tar in blommor från trädgården eller köper hos blomsteraffären, dekorerar om hemma. Här i butiken väntas in många vackra saker och kläder, under tiden dekorerar jag och gör fint med hjälp av mina gröna fingrar (nåja halvgröna iallafall ;)
Jag har alltid färska blommor och krukväxter i butiken. Finns det ute i trädgården så plockar jag blombuketter där och är det inte blommnings säsong köper jag mina blommor på Aronssons Blomsterhandel här i Tranås.Favoriten no 1 Hjärtan på tråd så himla tålig. Den står lite varstans på hyllorna i butiken.

Utanför butiken har jag Mårbacka pelargon, lobelia och en grön växt i zinkhinkar. Hinkarna finns i två storlekar och kostar 149:- och 75:-. Snart kommer dom bytas ut mot höstblommor. Den söta madonnan kostar 449:- och ljuslyktan på pinne 129:-


Veckans vackra buketter


Underbara astilbe! Dom är så fina så dom fick äran att stå i en egen vas :). Knacka stjälkarna så att dom blir lite mjuka och sätt i ljummet vatten. Kan vara lite svåra men har man tur så står dom jätte länge.
Underbara hortensior! Här gäller det också att knacka stjälkarna och sätta i ljummet vatten. Dom är även jättefina att torka.

I skyltfönstret med kläderna satte jag blålila agapanthus. Passade så himla bra till dom blå höstkläderna från Noa Noa.

2 kommentarer:

Efwa sa...

Det ska bli spännande att följa "nya" Mollys hus!
Snart kommer jag in och tittar på nyheterna.

Nina sa...

hejsan - tjusigt . har varit på formland - kul med jul! massa inspiration men nyheter nja ...
iallafall ha nu en härlig helg - jag åker till norska fjällen på bröllop . lillebror äktar sin käresta dem har hängt ihop sen nian....(han är 30 nu)

kram/nina